HTML

Zöld erdőben zöld Fedex

2012.05.07. 13:40 ad-renalin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fedex megbízásából díjnyertes animációs filmet készített a New York-i BBDO.
A nemzetközi gyorspostaszolgálat ugyanis „zöldellni” kezdett: újrahasznosított csomagolóanyagokkal és több elektromos targoncával dolgoznak, sőt egyre több alacsony károsanyag-kibocsátású repülőgéppel szállítanak. A cég környezettudatosságát az „Elvarázsolt erdő” című spotjukkal közvetítik a világnak, benne szeretnivaló erdei állatokkal és egy Fedex kollégával barátkozó fával…

Tipikusan olyan ötlet, ami itthon jó eséllyel már a brainstormingon elvérzett volna: "mi lenne, ha csinálnánk egy animációt, hogy egy Fedex autó végigmegy az erdőben az erdei állatok között…?" - Nos ez így elég 'futottak még' ötletnek hangzik, de a New York-i BBDO, na meg a nemlétező büdzsékorlát bebizonyította, hogy még egy rém kézenfekvő alapgondolatból is lehet varázslatosat alkotni.

  

Szólj hozzá!

Homeless bannerek

2012.05.04. 12:50 ad-renalin

A svéd Stadsmission részére különleges online megoldás született. A non-profit szervezet célja mindenki számára élhetőbb várossá alakítani Stockholmot. A gyerekeket, egyedülálló anyákat, hátrányos helyzetű családokat egyaránt segítő összefogás most hajléktalan emberekért indított bannerkampányt, amely homeless bannerekre épül, üzenve: "Ha van egy kis szabad hely a honlapján, ezzel a bannerrel sokat segíthet az otthontalan rászorulókon."

A www.hemlosabanners.se oldalra látogatva tetszőleges méretű és színű homeless bannereket lehet foglalni, és a rákattintások révén adományokat juttatni a rászorulóknak. A kampány nemcsak az érzékeny lelkű internetezők között, hanem a Stockholmi Webby Award zsűrijében is tarolt.

Szólj hozzá!

Fuss, Forest!

2012.05.04. 11:22 ad-renalin

A Nike szerint Brazíliában sincs helye a láblógatásnak... elvüknek nyomot (illetve nyomatékot) is adtak a parkok padjaiba vésett "Corra" (Fuss) üzenettel. Hát, a magam részéről ha messzebb nem is, de a következő padig biztosan elfutnék... 

Szólj hozzá!

„És akkor mindenki egyet nyal?”

2012.05.04. 10:41 ad-renalin

A Coca-Cola és Shanghai ügynöksége, az Oglvy&Mather új outdoor megjelenéssel rukkolt elő: hogyan osszuk meg a jókedvet és a boldogságot egymással egy üveg üdítőn keresztül. A citylightok a Coca-Cola Company „Open Happiness” kampányának részét képezik, amellyel szándékuk, hogy az „örö és bodottá” összehozza az embereket a világ minden táján. A kreatívot egyébként Jonathan Mak Long diákművész tervezte, akiről már hallhattunk a Steve Jobsra emlékező Apple plakátja kapcsán. A Coca-Colás ehhez hasonlóan egyszerű, látványos vizuális ötlet, de ismerek olyan ügyfelet, akinél a kézről kézre járó egy szem kólásüveg felvetette volna a kérdést: „Ez olyan, mintha mindenki ugyanazt az üveget nyalná végig, nem gusztustalan???” ......hát így.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása